• raptorrent.com
 •  
  Home News УСТОЙЧИВИ ХОРИЗОНТИ: ЗАВИСИ ЛИ НАШЕТО БЪДЕЩЕ ОТ НАУКАТА?

  УСТОЙЧИВИ ХОРИЗОНТИ: ЗАВИСИ ЛИ НАШЕТО БЪДЕЩЕ ОТ НАУКАТА?

  E-mail Print
  There are no translations available.

  На 7 февруари 2023 г. ще се проведе хибридна публична конференция на тема „ УСТОЙЧИВИ ХОРИЗОНТИ: ЗАВИСИ ЛИ НАШЕТО БЪДЕЩЕ ОТ НАУКАТА?“. Science|Business Network и световни лидери в научноизследователската и иновационна дейност ще се съберат за уникален, за да проучат дневния ред в областта на науката и технологиите за постигне на целите за устойчивост на планетата, и да намерят допирните точки, което включва:

  • - Каква е ролята на научноизследователската и иновационната дейност в преследването на Целите на ООН за устойчиво развитие до 2030 г.?
  • - Ще направи ли Хоризонт Европа осезаема промяна и как днешните кризи ще повлияят на останалата част от стратегическия му дневен ред?
  • - Съвместими ли са наистина зеленият и цифровият преход и как да се управляват потенциалните рискове и непредвидените последици от паралелното преследване и на двете?
  • - Къде ще бъдат прокарани границите между международното сътрудничество и националните интереси в области, свързани с устойчивостта, не на последно място около технологичния суверенитет?
  • - Може ли прогнозирането да помогне на вземащите решения за НИИ да се споразумеят за това какво да дадат приоритет и как да съгласуват инвестициите с дългосрочните въздействия и резултати?

  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПУБЛИЧНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ:

  График: Конференцията ще се проведе в Брюксел и онлайн на 7 февруари 2023 г. (9:00 – 17:30 CET). Регистрация за събитието е тук.

  Програма: Програмата, включително биографиите на лекторите, ще бъде достъпна онлайн до края на утрешния ден на страницата на събитието (04.02.2023 г.)

  Онлайн достъп: За да гледате конференцията на живо, ще трябва да влезете във виртуалната платформа. Имайте предвид, че въпроси ще могат да бъдат задавани само от присъстващите на място.

   

  Bulgarian Academy of Sciences

  Banner

  Enterprise Europe Network

  Banner

  ПОРТАЛ ЗА ВРЪЗКА С БИЗНЕСА

  Banner

  Researchers' Night

  Banner

  ПРОИНО

  Banner