• raptorrent.com
 •  
  Home RN RN2014 Европейска нощ на учените 2014

  Европейска нощ на учените 2014

  E-mail Print
  Article Index
  Европейска нощ на учените 2014
  Новини
  Програма
  Конкурси
  Кабинети на любопитството
  Изложби
  Контакти
  All Pages
  There are no translations available.

  Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, което се провежда в един и същи ден в цяла Европа и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия. На този ден университетите и научните институти отварят врати за гражданството, за да представят своите научни постижения и да покажат предизвикателните и любопитни страни от живота на учения. За България този проект започва през 2006 г. През изминалия период участващите в Нощта на учените университети и научноизследователски организации насочват общественото внимание и популяризират постиженията на различни области на науката: физика и технологии (2006); археология и история (2007); биология, химия и екология (2008); астрономия (2009), наука и индустрия (2010), химия (2011), иновации (2012), знание и Европейско гражданство (2013).

  Успехът на дейностите в рамките на Нощта на учените 2013 г. в България е причина консорциумът на K-TRIO 2 да продължи много от тях и като резултат да увеличите тяхната аудитория. Ето защо някои от най-успешните събития през 2013 г., като например концерта "Под звездите", издаването на стихосбирката "Стъпки" с творби на български учени, Кабинетите на любопитството, Ателието на младите таланти, вестник "HOMO SCIENS и др., ще бъдат организирани отново през 2014 г. и 2015 г.

  "Ние сме част от вас, станете и вие част от нас!"

  В днешното информационно общество значението на професията на учения е от изключително значение за съвременното развитие на държавата. Ако обичате предизвикателствата и не сте направили все още вашия избор, кариерата в науката, образованието и иновациите е ценна реализация. Тя може да се окаже вашият път. От нашата Нощ на учените ще откриете, че учените са интелигентни, забавни с чувство за хумор, непосредствен начин на общуване и получаващи удоволствие от своята реализация.

  "Голямата наука възниква от най-малката идея."

  Същевременно, обединявайки всички страни-членки в Европейския съюз в тази обща платформа за популяризиране на учените и тяхната работа, ние ще ви покажем значението и влиянието на самата наука в нашия ежедневен забързан живот чрез демонстрации, изложби и дискусии, свързани с последни значими иновационни и технологични разработки в различни сектори като енергия, нови материали, качество на живот.

  "Живея за да уча, уча за да живея!"

  Много от инициативите в Нощта на учените са посветени на младите хора – тяхното представяне като бъдещите таланти на България.   

  Bulgarian Academy of Sciences

  Banner

  Enterprise Europe Network

  Banner

  ПРОИНО

  Banner

  Researchers' Night

  Banner