• raptorrent.com
 •  
  Home News На 9 май - онлайн граждански диалог с българския комисар Мария Габриел

  На 9 май - онлайн граждански диалог с българския комисар Мария Габриел

  E-mail Print
  There are no translations available.

  По случай Деня на Европа-9 май, Enterprise Europe Network-България Ви кани да вземете участие в онлайн граждански диалог с българския еврокомисар Мария Габриел

  Тази година в условията на кризисно положение във всички държави от ЕС традиционните събития за честване на Деня на Европа отстъпват място на размисъл и разговор за основния стълб на Oбединена Европа – солидарността и оказването на взаимопомощ във времена на трудности.

  На 9 май ви каним да вземете участие в онлайн граждански диалог с българския комисар Мария Габриел!

  Събитието ще се излъчва на живо във Facebook и Twitter страниците на Представителството на ЕК, както и пряко в ефира на БНТ2.

  Можете да зададете своите въпроси към комисар Габриел директно в страницата на събитието във Facebook или в платформата https://www.sli.do/ , където можете да влезете с хаштаг #EuropeDay.

  Защо можем да се справим с кризата единствено заедно?

  Могат ли европейските научни изследвания да доведат до решение на глобалната криза?

  Кои са научените уроци от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието?

  Как ЕС може да подкрепи културния сектор, за да се радваме отново на изкуството след пандемията?

  В ролята си на комисар за иновации, научни изследвания, образование, култура, младеж и спорт Мария Габриел не само ще даде повече яснота за мерките, които ЕС предприе в помощ на държавите-членки, но може да отговори на важни въпроси за най-голямото ни оръжие срещу кризата – науката и иновациите.

  Тази година европейски информационни мрежи в България, с подкрепата на Представителство на Европейската комисия в България, обединяват усилия, за да отбележат Деня на Европа чрез онлайн информационна кампания (1-8 май).

  Чрез тази своя кампания, европейските информационни мрежи в България и Представителство на Европейската комисия в България продължават заедно да предоставят на гражданите полезна и интересна информация, както и възможност за диалог, въпреки условията на социална изолация във връзка с пандемията COVID-19. Освен това европейските мрежи ще утвърдят ефективната си съвместна работа в полза на гражданите, дори във времена на динамични промени и непредвидими обстоятелства.

  При нужда от допълнителна информация, моля свържете се с на най-близкия до Вас ЕЕN център на: www.een.bg.

   

  Bulgarian Academy of Sciences

  Banner

  Enterprise Europe Network

  Banner

  ПРОИНО

  Banner

  Researchers' Night

  Banner