• raptorrent.com
 •  
  Home News Source Institute, София Тех Парк и BESCO търсят планове и дизайни тип “направи си сам” за механични обдишватели

  Source Institute, София Тех Парк и BESCO търсят планове и дизайни тип “направи си сам” за механични обдишватели

  E-mail Print
  There are no translations available.

  Независима доброволческа инициатива с идеална цел , инициирана от Source Institute, София Тех Парк & BESCO - Българската стартъп асоциация, създаде платформа, на която събира планове и дизайни тип “направи си сам” за механични обдишватели - http://diyventilators.com/.

  "Очаква се недостиг на механични обдишватели заради пациенти с COVID-19. За да се спасят човешки животи на хора, които няма да имат достъп до такава апаратура, нашата цел е да направим възможно на локално ниво да се създадат такива, използвайки стандартни части, които могат да се намерят лесно. Целим да направим отворена библиотека от планове и дизайни тип “направи си сам”, които други могат да подобрят или да си сглобят сами", се казва в съобщението на организаторите.

  "Този проект цели да свърже хора, които могат да направят малки прототипи бързо, а след това да споделят своите дизайни с останалите. Имаме нужда от инженери, лекари и хора, които могат да фасилитират целия процес". Организаторите на инициативата ще се свържат и с производители на такива апарати, с молба да предоставят чертежи на техни стари модели, които вече не произвеждат, за да нямат притеснения, че им се създава конкуренция.

  За повече информация тук (http://diyventilators.com/)

   

  Bulgarian Academy of Sciences

  Banner

  Enterprise Europe Network

  Banner

  ПРОИНО

  Banner

  Researchers' Night

  Banner