• raptorrent.com
 •  
  Home News Представяне на новия Европейски съвет за иновации

  Представяне на новия Европейски съвет за иновации

  E-mail Print
  There are no translations available.

  Европейският съвет за иновации (EIC) е ключова новост в „Хоризонт Европа“ и представлява най-амбициозната иновационна инициатива, предприета от Европа, с бюджет от 10 милиарда евро за периода 2021-2027. EIC има мисията да идентифицира, развива и разширява най-важните технологични открития и пробиващи иновации. EIC ще подкрепя стартиращи фирми, МСП и изследователски екипи, разработващи високорискови, високоефективни иновационни пробиви, със специален фокус върху мащабиране на решения за промяна на играта, които допринасят за целите на европейския зелен договор и плана за възстановяване за Европа.

  Първите покани за кандидатстване за финансиране се планират да бъдат публикувани на 18 март - присъединете се към нас за двудневно събитие за стартиране, за да научите повече за визията на EIC и за това, което стои зад възможностите за финансиране.

  Церемония по представяне

  18 март (9.30 – 11.30 CET)

  Изявления от ръководители на държави и институции на ЕС

  Кратки сесии за приноса на EIC за икономическото възстановяване на Европа:

  • EIC за създаване на бизнес от най-новите открития в науката

  Лектори: Ингмар Хоер (основател и бивш главен изпълнителен директор на CureVac), Силвия Скаглионе (президент на React4Life) и Луи дьо Лилерс (главен изпълнителен директор на CorWave)

  Модератор: Крис Сисерян (Sifted)

  • EIC за инвестиране в Deep tech

  Лектори: Херман Хаузер (Amadeus Capital), Ирина Хайвас (партньор в Atomico) и Вероника Удова (съосновател и главен изпълнителен директор на S-Biomedic)

  Модерация: Робин Уотърс (Tech.EU)

  • EIC за създаване на устойчиви иновационни екосистеми

  Лектори: Джим Снейб (председател, Siemens) и Ставриана Кофтерос (заместник-председател на Кипърската фондация за научни изследвания и иновации, ангелски инвеститор)

  Водещ: Жан-Ерик Паке (генерален директор за изследвания и иновации, Европейска комисия)

  Ден на потенциалните бенефициенти

  19 март (9.30 – 16.30 CET)

  Събитието ще бъде излъчено в мрежата на канала https://www.youtube.com/EUScienceInnovation и регистрацията не е необходима.

  За потенциалните бенефициенти и заинтересовани страни, денят на кандидата ще предостави конкретна информация за това как работи EIC, как да кандидатствате, кой отговаря на условията и т.н.

  Сесиите ще включват информация за възможностите за финансиране на изследователски екипи, стартиращи фирми, МСП и инвеститори.

   

  Bulgarian Academy of Sciences

  Banner

  Enterprise Europe Network

  Banner

  ПРОИНО

  Banner

  Researchers' Night

  Banner