• raptorrent.com
 •  
  Home News Европейска нощ на учените 2023, К-ТРИО, 29.09.2023г., 16.00 часа, гр. София, пл. Независимост №1, Античен културно-комуникационен комплекс Сердика, подкуполното пространство (Зона Ларго)

  Европейска нощ на учените 2023, К-ТРИО, 29.09.2023г., 16.00 часа, гр. София, пл. Независимост №1, Античен културно-комуникационен комплекс Сердика, подкуполното пространство (Зона Ларго)

  E-mail Print
  There are no translations available.

  Уважаеми Дами и Господа,

  На 29 и 30 септември 2023 година отбелязваме Европейската нощ на учените 2023 година, в рамките на проект K-TRIO „Учените в триъгълника на знания“, в партньорство с Институт по математика и информатика на БАН, Единен център за иновации на БАН, Регионален исторически музей – София, Сдружение Форум Наука и водещи университети в страната, с координатор Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

  Под мотото „Науката и иновациите са ключ към желаното бъдеще“, учените от институтите на Българска академия на науките за поредна година ще демонстрират научно приложни технологии и разработки в K-TRIO за ВСИЧКИ: Кабинети по любопитство, а в панела K-TRIO за ДЕЦА, подрастващите ще имат възможност да участват в забавни и образователни експерименти. Не пропускайте да видите и най-новите изследвания по които учените работят в панела K-TRIO за ВСИЧКИ: Постерна изложба.

  Гостите на събитието ще могат:

  • да се запознаят с Робота Фурхат - най-развитият социален робот в света; уменията на социално асистиращ робот Нао в логопедичната практика; Робот за доставки KettyBot с приложение в ресторантьорството, движи се по предварително създадена карта на помещението и избран режим на работа; Робот за телепрезентации DOUBLE 3 – за видеоконференции, дистанционна работа, дистанционно наблюдение на пациенти и др.; Безпилотна авиационна система (UAS) за обучение на докторанти; първия в България водороден електромобил и много други;
  • да научат повече за науката и иновациите, като основни движещи сили на обществото на знания, с голямо въздействие върху ежедневието на гражданите и устойчивото бъдеще;
  • да се срещнат с изследователи от различни научни области и да научат повече за тяхната дейност и начин на живот;
  • да присъстват на Историческа вечер;
  • да участват в Школа за историческа фехтовка „МОТУС“;
  • да получат повече информация за Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network (EEN) - за интернационализация, технологичен трансфер, комерсиализация и достъп до финансиране. Услуги и възможности за бизнеса.
  • да се запознаят с дейности по Националния план за възстановяване и устойчивост: Платформа за сътрудничество с бизнеса.

  Програма за Ларгото: тук

  Програма по градове и локации: https://night.nauka.bg/category/events/

  ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА УЧЕНИТЕ 2023 се осъществява по проект 101061564 — K-TRIO 5 — Researchers in the Knowledge Triangle, HORIZON-MSCA-2022-CITIZENS-01, финансиран от Европейския съюз по програма „Хоризонт Европа“, дейности „Мария Склодовска-Кюри“

   

  Bulgarian Academy of Sciences

  Banner

  Enterprise Europe Network

  Banner

  ПОРТАЛ ЗА ВРЪЗКА С БИЗНЕСА

  Banner

  Researchers' Night

  Banner

  ПРОИНО

  Banner