• raptorrent.com
 •  
  Home Horizon Europe Horizon Europe News Европейският институт за иновации и технологии стартира Deep Tech Talent Initiative

  Европейският институт за иновации и технологии стартира Deep Tech Talent Initiative

  E-mail Print
  There are no translations available.

  На 11 октомври комисар Мария Габриел обяви стартирането на Deep Tech Talent Initiative на Европейския институт за иновации и технологии, едно от водещите действия на новата Европейска програма за иновации. Deep Tech Talent Initiative е нова програма, която ще обучи един милион души в областта на дълбоките технологии през следващите три години. Дълбоките технологични иновации – авангардни технологични решения, съчетаващи области на науката и инженерството във физическата, биологичната и цифровата сфера – са незаменими при създаването на решения за най-належащите глобални предизвикателства.

  В Европа се усеща липсата квалифицираната работна сила, необходими за правилното използване на новите технологии, за да позволи своя зелен и цифров преход. EIT има за цел да преодолее тази празнина, в съответствие с Новата европейска програма за иновации на Европейската комисия, като разработи силен набор от таланти в дълбоките технологии във всички държави членки. Като най-голямата иновационна екосистема в Европа, EIT е в най-добра позиция да мобилизира своята мрежа от 3 400+ партньори и 70+ центъра в цяла Европа за разработване на най-съвременни образователни програми за дълбоки технологии. Новата инициатива не само ще осигури развитието на квалифицирана работна сила, но и задържането на компании с висок растеж, активни в областите на дълбоките технологии, за да поддържат и разширяват дейността си в Европа.

  Повече информация за инициативата може да намерите на официалната ѝ страница.

   

  Bulgarian Academy of Sciences

  Banner

  Enterprise Europe Network

  Banner

  ПОРТАЛ ЗА ВРЪЗКА С БИЗНЕСА

  Banner

  Researchers' Night

  Banner

  ПРОИНО

  Banner